Header fallback 1

Re-Match

De Deense kunstgrasmattenrecycler Re-Match bouwt zijn eerste fabriek buiten Denemarken in Tiel. Het bedrijf kan oude kunstgrasmatten volledig recyclen, zodat de grondstoffen opnieuw kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. De komst van het bedrijf naar Nederland betekent een oplossing voor de verwerking van versleten kunstgrasmatten. De financiering van de fabriek komt mede tot stand door een lening van Oost NL en het Nationaal Groenfonds in combinatie met een DEI++ subsidie.

Re-Match is een Deens bedrijf dat een gepatenteerd proces heeft ontwikkeld om kunstgras sportvelden te recyclen. Het recyclingproces van Re-Match maakt géén gebruik van water of chemicaliën. Daardoor is het een significant duurzamere recyclingmethode dan andere methodes, zeker in vergelijking met landfill of verbranding.  

Re-Match heeft een fabriek in Herning, Denemarken, waar inmiddels meer dan 650 kunstgrasvelden zijn gerecycled. De fabriek in Tiel is de eerste buiten Denemarken en in de komende 10 jaar wil Re-Match wereldwijd uitbreiden met 24 fabrieken. “De fabriek in Tiel wordt twee keer zo groot als de huidige fabriek in Herning, en is voorzien van de nieuwste machines en processen. De fabriek dient als blauwdruk voor de andere toekomstige fabrieken,” vertelt Vincent Gusdorf, Plant Manager bij Re-Match in Tiel.  

Oplossing voor kunstgrasberg

In Nederland is de kunstgrasmarkt in de afgelopen jaren flink toegenomen. Er liggen meer dan 3.200 kunstgrasmatten in Nederland, waarvan 2.200 voetbalvelden en 1.000 hockeyvelden. “De verwachting is dat de kunstgras recycling markt blijft groeien. De afgelopen jaren is het aantal kunstgrasvelden enorm gestegen en na een levensduur van gemiddeld 10 jaar moeten deze verwijderd en vervangen worden, derhalve zullen er de komende jaren honderden gebruikte kunstgrasvelden bij komen, naast de velden die al opgeslagen liggen,” legt Gusdorf uit. De fabriek in Tiel moet naast de Nederlandse markt ook België en delen van Duitsland bedienen.